dijous, 10 de novembre del 2011

ETRS89: Més informació sobre recursos a la Comunitat Valenciana, terminis i actualització de la nova ferramenta de descàrrega de tutorials.


Com sabrà, l’adaptació de la informació geogràfica als estàndards i normes oficials és fonamental en el  coneixement, desenrotllament i aprofitament de recursos del territori.

Li recordem novament les ferramentes i els recursos a la Comunitat Valenciana, que des de fa un temps es troben disponibles en el Sistema de Referència Geodèsic Oficial ETRS89 (European Terrestrial Reference System 1989):

-Sistema d’Informació Territorial oficial a la Comunitat Valenciana - TERRASIT, implementat per a la visualització i descàrrega d’informació geogràfica ETRS89: http://terrasit.gva.es/ (apartats ver2D i descàrregues).

-Informació sobre els terminis, aplicacions i recomanacions per a adaptar la  informació geo-referenciada en la nova ferramenta de descàrrega de tutorials de  programari per a transformar les dades, la qual li recomanem visitar:

http://terrasit.gva.es/es/kb/etrs89-real-decreto-10712007-27-julio-2007-se-regula-sistema-geodesico-referencia-oficial-espana   


Tal com venim informant des de fa un temps, pel fet que a partir de l’1 de gener de 2012 (termini establit en el Reial Decret 1071/2007), tota la informació inscrita en el Registre Central de Cartografia estarà en ETRS89, li recomanem treballar en este datum en els nous projectes a fi de guardar la màxima consistència amb les dades oficials (sent el termini màxim d’implantació l’1 de gener de 2015).


Per als treballs d’enginyeria i topografia, recorde que en la Comunitat Valenciana ha de basar-se únicament en coordenades ETRS89 de les xarxes REGENT, densificació de quart orde (http://www.icv.gva.es/es/node/13 ) o per mitjà d’establiment d’enllaç a les xarxes oficials d’estacions permanents GNSS (http://www.icv.gva.es/es/node/12 ).

1 comentari:

  1. le veo mucha utilidad a este tipo de informacion, hay gente que todavia no se está enterando mucho con el nuevo sistema oficial

    ResponElimina