dilluns, 16 de gener del 2012

La consellera Isabel Bonig ha presentat les novetats del programa terr@sit a Castelló

La informació cartogràfica de la Comunitat Valenciana es podrà descarregar de manera lliure i gratuïta gràcies al programa terr@sit

·       Ha augmentat el volum d’informació i compta amb un nou format més complet
·       El programa incorpora un nova tecnologia, el sensor LIDAR, que permet analitzar les conques visuals
·       Este nou sensor facilita la labor dels tècnics municipals, especialment quan hagen d’elaborar plans urbanístics
·       Bonig ha anunciat que s’impartiran cursos als tècnics perquè el terr@sit es convertisca en una ferramenta d’ús quotidià

València (12-1-12) “A partir d’ara qualsevol ciutadà de la Comunitat Valenciana podrà descarregar-se de manera lliure i gratuïta la informació cartogràfica de la Comunitat Valenciana”, ha anunciat la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig en la presentació de la nova versió millorada del programa terr@sit elaborada per l’Institut Cartogràfic Valencià.

Bonig ha explicat que “fins ara, este portal permetia a tots els ciutadans conéixer el territori de la Comunitat Valenciana a través d’internet i ara pot descarregar-se esta informació i disposar-ne en el seu equip. A més, s’hi ha incorporat més informació i compta amb un nou format més complet i senzill”.

“Sens dubte –ha continuat la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient– es tracta d’una ferramenta fonamental, tant per als valencians, en general, com per als professionals, en particular per a conéixer i, per tant, protegir el nostre territori”.

“El territori és un element fonamental per al desenrotllament i el futur de la Comunitat Valeniana i, per això, el Govern de la Generalitat treballa activament perquè tots els valencians coneguem el territori en profunditat, i ha millorat una ferramenta perfecta per a aconseguir este objectiu, el portal terr@sit. A través d’este projecte es pot navegar per internet per tot el territori de la Comunitat Valenciana”, ha assegurat Isabel Bonig.

Gràcies a esta nova aplicació es pot realitzar un vol virtual per la nostra Comunitat, conéixer el nostre territori pam a pam i a vista d’au, amb una bona resolució en les fotografies aèries empleades i del model territorial tridimensional.

Dins del portal podrem veure i obtindre informació sobre la guia oficial de carrers de la Comunitat Valenciana, cartografia de la Direcció General de Cadastre, instal·lacions de sanejament d’aigües (EPSAR), seus d’organismes judicials o el  sistema d’informació sobre ocupació del sòl (SIOSE), entre moltes altres coses.

També s’hi pot consultar informació de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient referent a espais naturals protegits, biodiversitat, sistema d’informació urbanística, informació forestal, sendes i instal·lacions recreatives, ordenació territorial, vivenda, platges i residus, així com la toponímia oficial de la Comunitat Valenciana, xarxa geodèsica de la Comunitat Valenciana, cartografia topogràfica 1:5.000 i 1:200.000 de l’Institut Cartogràfic Valencià, així com les ortofotos amb resolució de 50 cm.



Nova tecnologia, sensor LIDAR

Una altra de les novetats introduïdes en la nova versió del programa terr@sit és la utilització del sensor LIDAR, una nova tecnologia que permet analitzar les conques de visibilitat, la qual cosa possibilita tindre una informació visual més concreta i un coneixement més exacte del territori.

“Este nou sensor –ha explicat la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient– facilitarà notablement la labor dels tècnics municipals, especialment quan hagen d’elaborar plans urbanístics”.

“Gràcies a la informació facilitada a través de terr@sit es pot conéixer l’impacte paisatgístic que qualsevol activitat puga tindre sobre el territori i avançar-se a este minimitzant la seua afecció i garantint-ne la protecció”, ha assegurat Bonig.

Isabel Bonig ha afirmat que “a més, al tindre una millora substancial en el coneixement de l’espai territorial s’optimitzen els recursos econòmics en les inversions necessàries”.

“Més del 80% de la gestió pública està relacionada amb el territori, tant de manera directa com la gestió mediambiental o la gestió urbanística, però també la gestió de servicis sanitaris, gestió de recursos turístics o educatius per al qual pot resultar molt útil comptar amb una ferramenta com esta per al seu desenrotllament”, ha destacat la consellera.

“Per a facilitar el coneixement d’esta aplicació fonamental per al desenrotllament dels seus treballs –ha anunciat Isabel Bonig– s’impartiran cursos als tècnics perquè el terr@sit es convertisca en una ferramenta d’ús quotidià, i que començarà amb els tècnics de la Diputació de Castelló”.


“En definitiva, es proporciona tota la informació necessària perquè els ciutadans que vullguen conéixer millor la Comunitat Valenciana siguen capaços d’identificar els valors que cal protegir i, al mateix temps, els professionals tindran al seu abast una valuosa ferramenta per a planificar el territori. de manera que, quan es vullga impulsar qualsevol planificació sobre el territori, primer es tinguen en compte tots els valors dignes de protecció de la zona, tant mediambientals, com culturals o patrimonials”, ha conclòs la consellera.

                        


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada