divendres, 17 de juny de 2011

Nova edició de ressenyes de la Xarxa Geodèsica Autonòmica de la Comunitat Valenciana

Ja està disponible en terr@sit la capa actualitzada de senyals de la Xarxa Geodèsica de Vèrtexs de la Comunitat Valenciana. També és possible l'accés al nou visualitzador des del menú “Serveis” del lloc web oficial de l'Institut Cartogràfic Valencià


A través de la nova capa publicada s’accedix a la nova edició de ressenyes de laxarxa de quart orde amb dades actualitzades de l'altimetria sobre el nivell del mar.  En concret, l’altura sobre el nivell del mar es pot obtindre a través de la predicció de valors (ondulacions) que ens oferixen els models de geoide de la terra. 
Visor enllaçat des de terr@sit a la pàgina web del ICV Els nous senyals inclouen valors ajustats al model global terrestre Earth Gravitational Model EGM2008, que en la península s'ha adaptat al sistema d'altituds definit pel nivell mig del mar a Alacant. 

Els seus resultats, com ja coneixen els usuaris que empren estes dades tècniques per a treballs de medi ambient i enginyeria, es trobaven publicats des de fa temps en la pestanya "Geodèsia" de la web de l'Institut Cartogràfic Valencià. 

Per a aquells usuaris que continuen treballant amb altres models de geoide com ara IBERGEO95 escalat, continuarem donant els valors calculats amb l'altre model des de la mateixa pestanya en un llistat.  

Vèrtex Geodèsic


De la mateixa manera, estem afegint nous senyals de l'última campanya de restauració de vèrtexs del ICV, on l'altura sobre el nivell del mar, s'ha contrastat mitjançant campanyes de mesurament pròpies d'anivellació d'alta precisió amb dades de gravetat realitzades pel ICV. 

També hem actualitzat el FAQ de preguntes freqüents sobre la xarxa geodèsica i el manual del visualitzador.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada