dilluns, 21 de febrer de 2011

Ja estan disponibles en terr@sit els topònims de la Comunitat Valenciana

A partir d’este moment es pot consultar en terr@sit la recopilació de noms propis de lloc de la Comunitat Valenciana, arreplegats per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua al llarg del nostre territori i que formen l’actual Nomenclàtor de Toponímia Major i Menor de la Comunitat.

La informatització del Nomenclàtor toponímic ha sigut possible amb la posada en marxa d’un projecte de col•laboració entre l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Cartogràfic Valencià.

Accés al Nomenclàtor des de la pestanya Contiguts

 Gràcies a esta col•laboració s’ha creat el Nomenclàtor, desenrotllant ferramentes per a la seua consulta i edició web, que permeten que tècnics, lingüistes i enquestadors de distintes disciplines i organitzacions, per mitjà d’un simple navegador d’Internet, hi introduïsquen la toponímia recopilada en l'àmbit municipal seguint unes senzilles pautes d’edició.


Actualment el Nomenclàtor toponímic de la Comunitat Valenciana inclou més de 100.000 noms de llocs dividits en categories: municipis, urbanitzacions, masies, edificis aïllats, serres, muntanyes, rius, barrancs, fonts, camins, sendes, coves, paratges, partides, etc. Esta base de dades georeferenciada, única i compartida, podrà ser utilitzada per totes les institucions de la Generalitat i estarà al servici del ciutadà.

Nomenclàtor toponímic en el Visor 2D

En terr@sit hem creat servicis perquè els usuaris puguen buscar un topònim en el buscador de la pàgina i localitzar-lo tant en el seu visor 2D  com en 3D.


Entra en el lloc web de terr@sit i aprofita totes les seues funcionalitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada